PROGRAMFELHÍVÁS!

Tisztelt Nyírpazonyi Lakosok!

Önkormányzatunk szeretne csatlakozni a „A  legszebb  konyhakertek” –  Magyarország  legszebb konyhakertjei  elnevezésű országos programhoz.

Kérjük mindazok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a kezdeményezésben és büszkén bemutatnák szépen gondozott kertjüket.

Kérjük, jelentkezési, részvételi szándékukat jelezzék  személyesen a polgármesteri hivatalban, a könyvtárban  vagy e-mail-ben. E-mail: hirnok@nyirpazony.hu, konyvtar@nyirpazony.hu

Dubay László

polgármester

 ————–

Tisztelt Polgármester Úr!

Kovács Szilvia, mint Karcag város alpolgármestere az alábbi megkereséssel fordulok Önhöz. Szeretném, és megtisztelő lenne számomra, ha Nyírpazony Község Önkormányzata, vagy intézménye, szervezete 2017. évben csatlakozna az általam 2012-ben létrehozott „A  legszebb  konyhakertek” –  Magyarország  legszebb konyhakertjei országos programhoz.

A program célja, hogy minél többen műveljenek konyhakertet és ezáltal az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.

2016. évben 19 megyéből és határon túlról, 318 településről közel 15.000 kertművelő munkáját értékeltük és 62 db Magyarország legszebb konyhakertje országos díjat adtunk át.

 Szeretném, ha az Önök településén „A legszebb konyhakertek” helyi verseny lefolytatásával összegyűjtenék azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől tanultak, vagy olyan saját technikákat alkalmaznak, amellyel egészséges zöldségek-gyümölcsök termesztésére képesek.

Kérem ezért, hogy csatlakozzanak a programhoz, és idén hirdessék meg „A legszebb konyhakertek” versenyt, zsűrizzék le a nevezett kerteket, majd a kategóriák első helyezettjei közül a legszebbeket jelöljék Magyarország legszebb konyhakertje országos díjra.

Országos eredményhirdetés tárgyév szeptember 20. és december 15. között várható.

A települések és a díjazásra kerülő kertek számára az Országos Díjat és az Elismerő Oklevelet Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr adja át Kovács Szilvia programigazgatóval.