Iskolánkról

Iskolánkról az első feljegyzések az 1500-as évek végéről valók, a legrégebbi meglévő anyakönyv az 1884. tanévi.

Az alapítás évétől egy református, egy katolikus és egy állami iskola működött. Az államosítás után közös igazgatásúvá váltak. 1996. május 30-án felvette iskolánk Színi Károly író, tanító nevét.

A Községi Önkormányzat döntése alapján 2007. szeptember 1-én az óvoda, az iskola és a könyvtár összevonásával Színi Károly Általános Művelődési Központ lettünk.

Iskolánkban 2011. óta folyik két tanítási nyelvű oktatás angol nyelven. Az óvoda és a könyvtár különválásával intézményünk

Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

néven működik tovább.

Az iskolaépület három részből áll, minden rész más-más korú, a legújabb rész 1984-ben épült. A sportudvar, a játszótér kialakítása és a parkosítás folyamatosan bővül. Nagy hangsúlyt fektetünk a rendre és a tisztaságra. Az iskolaépületben 11 tanterem, – melyből 5 szaktanterem jellegű – 1 tornaterem, valamint az intézmény működéséhez szükséges helyiségek és előterek vannak. Ezeken kívül egy számítástechnikai terem segíti a tanulók és a tanárok munkáját. Az épületek szintkülönbsége színpad kialakítására adott lehetőséget, így az előtér egyben a rendezvények helyszíne is. Oktatási eszközeink megfelelőek, a legfontosabb berendezések, szakkönyvek, segédanyagok, audió-vizuális eszközök rendelkezésünkre állnak. Az udvaron biológiai bemutatókert, kiépített játszóudvar és kézműves hely van. A mozgást és a sportot kedvelők kedvence a többfunkciós teniszpálya, a közlekedési park, melyeket egy futópálya vesz körül.


Nagyobb térképre váltás