Katica csoport

„Három éves múltam éppen.
Eleinte sírtam, féltem.
Eltelt egy év, kettő, három,
hat gyertya ég a tortámon.”

Szeretettel köszöntünk kedves Olvasó!

Engedd meg, hogy bemutatkozzunk, mi, a nagy „Katicák”, az óvoda legidősebb gyermekei (5-6, 6-7évesek), valamint a minket nevelő, gondozó „Katica mamák”.

 

Ebben a nevelési évben 30-an kezdtük az óvodát (17 kislány és 13 kisfiú) Hajni és Orsi óvónéni, illetve Edina dajka néni gondoskodásával. Hajni óvónéni az utolsó óvodai évünkben érkezett hozzánk. Férjével 2 lánygyermeket nevelnek Sényőn. Orsi óvónéni tanulmányai befejezése óta óvodánk dolgozója, aki Nyírpazonyban él férjével és fiával. Edina dajka néni 2 fiúgyermekével szintén nyírpazonyi lakos.

Mindennapjainkat a vidámság, a humor jellemzi. Élményekkel teli közös tevékenységek során az egymáshoz tartozás érzését erősítjük. A projektek feldolgozásában aktívan, örömmel veszünk részt, az óvónénik figyelembe veszik igényeinket, erősségeinket, egyéni sajátosságainkat. Olyan izgalmas projekteket találtunk ki, mint a „Sárkányok és boszorkányok”, „Utazás a Világegyetemben”, „Élet a Vadnyugaton”, „Fúrjunk, faragjunk”, „Betűvarázs, számország”, „Természeti jelenségek”… Az óvónénik legfontosabb célja, hogy biztonságos, szeretetteljes, aktív légkörben jól érezzük magunkat, bekapcsolódjunk a közös tevékenységekbe, fejlődjön figyelmünk, feladattudatunk, kitartásunk, és ügyes, érett kisiskolásként lépjük át szeptemberben az iskola kapuját.

 

Share