Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulójának ünnepi megemlékezése Nyírpazonyban

Kelet

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulójának ünnepi megemlékezése Nyírpazonyban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés október 23-ai ünnepi megemlékezését Nyírpazony Község Önkormányzatával közösen tartotta. Az ünnepség a község általános iskolájának aulájában kezdődött, ahol a Himnusz eléneklése után a nagyszámú ünneplő közönséget Dubay László polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy a településen 1956-ban vér-és halálos áldozatok nélkül zajlottak a forradalmi események.

 

A mindennapi életritmus azonban megváltozott, nemzetőrök járták a települést, az iskola homlokzatáról leverték a vörös csillagot, eltörölték az orosz nyelv kötelező tanulását, valamint a település lakóiból többen bekapcsolódtak a nyíregyházi forradalmi eseményekbe.

 

A köszöntő után Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy nemzetünknek folyton szabadságharcokat kellett és kell vívnia még most is. Nekünk újra és újra , akár a múltban, úgy a jelenben és a jövőben egyaránt saját erőnkből kellett és kell a felemelkedést keresnünk és így volt ez 1956-ban is. Soha ne feledjük, hogy tartozunk az 56’-os bátraknak és hősöknek azzal, hogy hazánkat végre olyan erős, szilárd országgá tegyük, amilyet nemzetünk joggal megérdemel. Ez a mi korosztályunk és ez lesz gyermekeink küldetése is.

 

Az ünnep további részében az iskola tanulói színvonalas műsorukban idézték fel a forradalom történéseit. A megemlékezés folytatásaként került sor az Önkormányzat által 1956 tiszteletére állított emlékmű megszentelésére és leleplezésére.

 

Az ünnepség további részében a Megyei Önkormányzat, a Megyei Kormányhivatal, a Megyei rendőr-főkapitányság, Nyíregyháza Megyei Jogú Város, a Megyei NAV, a megyei Fidesz-KDNP frakció, a Nyírpazonyi Önkormányzat, a Nyírpazonyi Nyugdíjas Klub, a Nyírpazonyi Nők Klubja vezetői, képviselői megkoszorúzták az emlékművet. Az ünnepi megemlékezés végén a résztvevők közösen énekelték el a Szózatot.

CIMG3491

 

CIMG3487

 

CIMG3508

This entry was posted in Egyéb.

Vélemény, hozzászólás?

tizenhárom − hat =