Legyél Te is honvéd altiszt!

A Magyar Honvédségben 2019-től egy tanfolyamrendszerű altisztképzés vette kezdetét „Acélkocka” Altisztképzési Rendszer néven. A programra minden nagykorú, büntetlen előéletű, érettségivel rendelkező személy jelentkezhet, ehhez személyes okmányokra és iskolai végzettséget igazoló bizonyítványokra van szükség.

Az egyéves, tanfolyamrendszerű képzés feltétele az egészségügyi, mentális és fizikai alkalmasság. A program 5 hetes katonai alapkiképzésből, 18 hetes altiszti alaptanfolyamból, valamint egy 20-24 hetes szakmai felkészítésből áll. Mindenki az érdeklődésének, képzettségének, illetve készségeinek megfelelő szakirány ismereteit sajátíthatja el, és ennek megfelelő beosztást láthat el hivatásos altisztként a Magyar Honvédségnél.

A program már a tanulmányok alatt is havi jövedelmet kínál, melynek mértéke az érettségivel rendelkező közkatona illetménye (nettó 199 ezer Ft). Emellett térítésmentes elhelyezést, étkezést, illetve ruházati ellátást biztosít a honvédség. Az alapkiképzés 2021 augusztusában indul Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

Jelentkezni április végéig lehet a nyíregyházi toborzóirodában, amely a Dózsa György út 29. szám alatt található. Érdeklődni a 06 (42) 501-030-as számon vagy a szabolcs.toborzo@mil.hu e-mail címen lehet. További információ: https://www.mhaa.hu/

By Hivatal