TOP-1.1.3-15-SB1-2019-00041 Helyi gazdaságfejlesztés Nyírpazonyban

Pályázatok

 

 

 

Sajtó:

A nagy álom egy kultúrház

Bölcsőde és napkollektorok

Külön kihívás elé állítja az önkormányzatot a lakosságszám folyamatos emelkedése. Több mint 10 százalékkal élnek többen most a 3720 fős településen, mint tíz éve, az óvodai és az általános iskolai férőhelyek is beteltek. Az utóbbi népszerűségéhez az is hozzájárult, hogy 2011-ben magyar–angol két tanítási nyelvű lett az iskola, az ügyesebb gyereket már középfokú nyelvvizsgával indítják el a középfokú intézményekbe.

– A férőhelygondok enyhítésére közel 380 millióból felépítünk egy 24 férőhelyes bölcsődét. A közbiztonság a településen 100 százalékos, de a falugyűlésen többször is kértek kamerákat a bekötőutakhoz, ezt önerőből megvalósítottuk. Folyamatban van a Jázmin utcán a csapadékvíz-elvezetés, az iskola régi kazánházából pedig 60 férőhelyes ebédlőt alakítunk ki. Gondot kell még fordítanunk az útjainkra, valamint napkollektorokat tervezünk az önkormányzati épület tetejére. Végül nagy igény van egy új kultúrházra, ami a Nánási-féle kúria helyére kerül.

 

Forrás: https://szabolcsihir.hu/szabolcs-szatmar-bereg/2021/10/fejlesztesek-kezdodhetnek-a-nyirpazonyi-altalanos-iskolaban

Forrás: https://szabolcsihir.hu/szabolcs-szatmar-bereg/2021/12/meg-gyujteni-kell-a-nyirpazonyi-iskola-bovitesere