Nyírpazony, Széchenyi u. 2.

Védőnő: Balázs Zsófia

Elérhetőség: +36 (70) 369-6910

Tanácsadások:

Tanácsadás gyermekorvossal (Dr. Nagy Edit) – Hétfő 11óra

Önálló védőnői tanácsadások:

Kedd 8-12 óra, Csütörtök 8-12 óra (várandós gondozás, nővédelmi gondozás, csecsemőgondozás, gyermekkori státuszvizsgálatok).

Bemutatkozás: Balázs Zsófia, területi védőnő

1986-ban születtem, 31 éve élek Nyírpazonyban, óvodás, általános iskolás éveimet is községünk intézményeiben töltöttem.  

2008-ban diplomáztam a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar védőnő szakán, 2012-ben ápolói szakvizsgát szereztem.  

2009-től Nagy Edit doktornő mellett körzeti ápolóként tevékenykedtem, közel 8 éven keresztül dolgoztunk együtt a Gyermekorvosi Rendelőben, ezen évek alatt sok tapasztalatot szerezve a gyermekápolás, gondozás területén.

Az elmúlt években jó kapcsolatot alakítottam ki a nyírpazonyi lakosokkal, gyermekekkel, szülőkkel, így nagy örömömre szolgál, hogy védőnőként folytathatom munkámat. Úgy érzem, a körzeti ápolói munkámat tekintve bizalommal fordulnak hozzám a leendő kismamák, édesanyák és gyermekeik.

2016 augusztus 1-től végzem a területi védőnői munkát Nyírpazonyban, a felújított, jól felszerelt tanácsadóban – a gondozottak megelégedésére is – öröm dolgozni.

Hetente két alkalommal végzek önálló védőnői tanácsadást, mely magába foglalja a várandósgondozást, nővédelmi gondozást, csecsemő- és kisgyermek tanácsadást, státuszvizsgálatok elvégzését, melyet ez évtől jogszabályban kötelezővé is tettek.

Önálló védőnői tanácsadások kedden és csütörtökön 8-12 között zajlanak.

 A gyermekorvossal tartott tanácsadás hétfőnként 11-13 óra között történik (státuszvizsgálatok végzése a csecsemők szomatikus, mentális, motoros fejlettségének vizsgálata, védőoltások beadása).

Iskolavédőnői fogadóóra, szűrővizsgálatok végzése szerdánként a Színi Károly Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola orvosi szobájában történik.

MSZSZ, azaz Mozgó Szakorvosi Szolgálat igénybevételére van lehetőség 6 hetente, ahol szülész-nőgyógyász szakorvos végzi a várandósok vizsgálatát.

A területi védőnői és iskolavédőnői feladatok mellett szeretném a nővédelem feladatkörét is kiemelten kezelni, hisz az elmúlt években nagy hangsúlyt kapott a méhnyakrák-szűrés, mint védőnői kompetencia.

Célom egy jó hangulatú, fiatalos, lendületes Védőnői Szolgálat kialakítása, bizalmi kapcsolat megteremtése, magas szakmai színvonal biztosítása.