ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0025

IMG_1276 IMG_1278 IMG_1279 IMG_1280 IMG_1281 IMG_1282 IMG_1284  IMG_1287GYERMEKORVOSI ÉS VÉDŐNŐI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA VALÓSULT MEG NYÍRPAZONY KÖZSÉGBEN A GYERMEKEK EGÉSZSÉGE ÉRDEKÉBEN.

Nyírpazony Község Önkormányzata 21.856.962 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az ÉAOP-4.1.2/A-12 azonosítószámú, „Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbetegszakellátás fejlesztése” című pályázati kiíráson az Észak-Alföldi Operatív Program keretében.

A projekt célja: a településen élő gyermekek minőségi egészségügyi ellátásban részesülnek egy korszerű, XXI. századi követelményeknek mindenben megfelelő felújított védőnői rendelőben. A védőnőhöz érkező kismamák, babák megfelelő körülmények között részesülnek ellátásban, szükséges vizsgálatokat el tudják végezni egy arra alkalmas helyen, és az ehhez szükséges eszközök a védőnő rendelkezésére állnak.

A projekt hozzájárul: a településen élő gyermekek egészségesebbek legyenek, ugyanolyan minőségi szolgáltatásban részesülnek, mint a városokban, illetve a megyeszékhelyen élő társaik. A projekttel megvalósul az esélyegyenlőség, a nyírpazonyi kismamák és gyermekeik XXI. századi követelményeknek megfelelő szintű szolgáltatásban részesülnek.

A projekt pozitívan hat a település gazdasági felzárkóztatására, ezáltal a lakosság elvándorlása lassul, amely a regionális és társadalmi különbségek csökkenéséhez vezet, elősegítve a társadalmi kohézió kialakítását.

A felújítás hatására a gyermekek és a kismamák helyben minőségi egészségügyi szolgáltatást tudnak igénybe venni, ezért nem kell a távolabb lévő szakellátó intézményekbe utazni. Ezzel megvalósul a lakóhelyhez közeli minőségi egészségügyi ellátás alapelve. A minőségi szolgáltatások kialakításával a lakosság számára megfelelő egészségügyi ellátást tudunk biztosítani.

Az önkormányzat (az elfogadott gazdasági program céljainak megfelelően) a közszolgáltatási feladatok színvonalasabb teljesítését szolgáló intézményi rendszer/infrastruktúra fenntartásának könnyítésére kap esélyt, a megfelelő komfortérzetet biztosító infrastruktúra, eszközpark kialakításával.

Elérhetőség: NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 4531 Nyírpazony, Arany János utca 14. nyirpazony@nyirpazony.hu
www.nyirpazony.hu

 

 

IMG_1286

 

Átadás