19/15-2-008/1 Műfüves Sportpálya

Pályázatok

 

 

Sajtó:

A nagy álom egy kultúrház

„Felkapott nagyközség Nyírpazony, és ezzel infrastruktúrában is lépést kell tartani.

Jó manapság Nyírpazonyban lakni, és nem csupán a megyeszékhely közelsége miatt. A település szépen fejlődik, lélekszámát tekintve egyre nagyobbra nő. Nem is panaszkodik Dubay László polgármester. El tudták indítani és be tudták fejezni beruházásaikat.

– Az egyik ilyen volt a kondiparkunk. Öt évvel ezelőtt online lakossági kezdeményezés indult el érte, mi pedig pályázati forrásból létre is hoztuk. Vele párhuzamosan futott egy műfüves futballpálya kialakítása, amit közel 40 millió forintból valósítottunk meg. A harmadik jelentős beruházás az iskola tornatermének a felújítása volt. A Magyar Falu Programnak köszönhetően sikerrel pályáztunk a falugondnoki szolgálat munkáját segítő mikrobuszra. A szolgálat 2013-ban indult, akkor még úgy kellett agitálni az embereket, hogy éljenek vele, most viszont a járvány idején olyanok is igénybe vették, akikre nem is gondoltunk. A buszt hamarosan munkába állítjuk – sorolta az eredményeket a településvezető.”

Két beruházás átadóján jártunk

„– Kivételes örömmel tölt el, amikor TAO-s beruházásra hívnak: a TAO-törvény egyik előterjesztője ugyanis én voltam, és amikor átadunk ilyen tornatermeket, igazán akkor lehet átérezni ennek a jó rendszernek a hasznosságát. Társasági adó nélkül az a több száz tornaterem vagy kültéri pálya nem épült volna meg – mutatott rá dr. Seszták Miklós, megerősítve a polgármesternek korábban tett ígéreteit, mely szerint gondja lesz rá, hogy az új uniós ciklusban egy új sportcsarnok, közösségi ház és egy körforgalom is épülhessen a jövőben.

De ezzel még nem volt vége az ünnepségnek, hiszen – bizonyítva, hogy Nyírpazonyban folyamatos a fejlődés – ünnepélyesen amellett az új műfüves focipálya mellett is átvágták a nemzeti színű szalagot, amelynek az építését az idén áprilisban kezdték el, és júniusban fejezték be.

– A pálya megépítésére a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kaptunk 38 millió forintot, és az önkormányzat is hozzátett több mint 4 millió forintos önerőt. A pályának 15 évre a fenntartását is vállaltuk – mondta el Dubay László.”