Dubay László

Dubay László  default

Tisztelt Nyírpazonyi Lakosok!

Nevem Dubay László. Tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen folytattam, ahol agrármérnöki diplomát, majd a Nyíregyházi Főiskolán mérnök-közgazdász diplomát szereztem. Középfokú angol nyelvvizsgával, és tárgyalóképes nyelvtudással rendelkezem. Az Önök bizalmából 2010-től Nyírpazony polgármestere vagyok. Előtte a Metro Kereskedelmi Kft. debreceni áruházának igazgatója voltam. Nős vagyok, három gyermek édesapja.

Mindenekelőtt szeretném megköszönni azt a közel 900 aláírást, amellyel támogatták azon szándékomat, hogy ismét elindulhassak polgármester jelöltként az őszi önkormányzati választáson.

Köszönöm a bizalmukat, amely azt az üzenetet is közvetítette számomra, hogy jó úton járunk és ezt az utat folytassuk tovább.

Amennyiben végigtekintünk településünkön meggyőződhetünk az elmúlt négy év lendületes munkájáról. Számos befejezett és jelenleg is folyamatban lévő fejlesztés, beruházás mellett, több tervem van, amely az itt élők életét teheti kényelmesebbé. Ezen elképzelések nagy része a településünkön élők által megfogalmazott javaslatokból, igényekből tevődik össze, melyek nagyságrendjük és forrásigényük alapján rövid- és hosszú távú tervek formájában csoportosíthatóak.

Amennyiben egy mondatban kellene összefoglalni, hogy mi lenne a következő ciklus legfontosabb feladata, azt mondanám, hogy szeretném folytatni az elkezdett munkát. Optimistán tekintek a jövőbe egyrészt azért, mert néhány nagy volumenű dolgot, amely „örökségként maradt”az elmúlt ciklusból megoldottunk. Ezek az ügyek már nem kötnek le energiákat. Másrészt kialakítottuk és működtetjük azt az eszközrendszert – pl. a Településüzemeltetési Kft. létrehozásával -, amelyre lehet a jövőben építeni. Harmadrészt az elmúlt négy év beruházásainál arra is figyelmet fordítottunk, hogy egy-egy befejezett munka tartósan szolgálja az itt élők érdekeit, így a jövőben más területre lehet koncentrálni.

Számos olyan terület van településünk életében, ahol sikerült előrelépnünk, de mindenhol van még tennivalónk, hiszen tovább kell fejlesztenünk:

  • csapadékvíz-elvezetésünket,
  • útjaink, járdáink építését, karbantartását,
  • intézményeinket,
  • közbiztonságunkat,
  • szolgáltatásainkat,
  • kulturális és sportéletünket.

Támogatnunk kell munkahelyteremtő elképzeléseket, tovább kell gyarapítani önkormányzati vagyonunkat.

Mindezeket úgy kell elérnünk, hogy közben a megteremtett értékeinkre, javainkra vigyázunk és működtetjük, kiépített kapcsolatainkat ápoljuk egyházainkkal, civil szervezeteinkkel, testvértelepülésünkkel, és segítünk az arra rászorulókon.

Kedves választópolgárok!

A döntés, amelyet az önkormányzati választásokon meghoznak az eddigieknél is nagyobb felelősséggel jár. A 2014-2019 időszak lesz az első, amelyben önkormányzati képviselőket és polgármestert nem négy, hanem öt évre választunk. Véleményem szerint egységes, széthúzásoktól mentes testületre van szüksége a településnek, annak érdekében, hogy ne maradjunk le az előttünk álló lehetőségekről, és a megkezdett úton az eddigiekhez hasonló lendülettel tudjuk tovább haladni.