Cica csoport

Középsős és nagycsoportosok vegyesen, mi együtt ’ játsszuk’ át az egész évet. Ebben segíti a gyermekeket Valcsi, Dóri óvó nénik,és Enikő  a dajka néni!

Képek

A mi kis cicáink, mind egyedi ,egyszeri és megismételhetetlen individumai a világegyetemnek akik  mint általában a cicák nagyon szeretnek játszani!

Miket szeretünk játszani?!

– Szeretünk labdázni, szaladgálni, kúszni- mászni, egyensúlyozni, igyekszünk a lábunkat és tartásunkat javítani. Kondíciónkat sok mozgásos játékkal fejleszteni.

– A macskazenét mindenféle formában használjuk, alkalmazzuk: énekelünk; népi játékokat, mondókákat és hagyományokat elevenítünk fel. Macskazenekart alakítunk: dobbal, síppal, nádi hegedűvel… pörgünk-forgunk, táncolunk. Ígyteddrá módjára néptáncot is járunk.

– kimerészkedünk a természetbe ám csak módjával: vigyázunk a természetre, de éles szemünk figyeli is azt: állatokat, madarakat, növényeket, fákat és közben számlálunk, becslünk-mérünk , valamint a formákkal is ismerkedünk!

– „ Zsákomban a bábom” bábelőadásokra hívja kiscicáinkat!Amikor belépünk az  „Aranyalma  bábszínházba”dorombolva összegömbölyödünk a  mesék szárnyán!Ott elkalandozunk s bármivé változhatunk  s, bárhova eljuthatunk képzeletünk szárnyain!

– Kíváncsiskodunk: mit mivel festünk, ragasztunk vagy éppen hajtogatunk,s gyurmából is mit formálunk?! Annyit azért mondhatunk, sok érdekes dolgot alkotunk.

– Majd ha ezt vagy azt elkészíted, s ezután hazaviszed,ujjacskáid fürgén járják,táncukat a papír hátán.

– Naposok is reggel óta, 4-5-6 évesnek ez nem tréfa. Egy naposnak sok a dolga, olyan, mintha felnőtt volna.

S közben csak játszunk csak ,játszunk: hol babázunk, hol építkezünk, sütünk-főzünk, boltot nyitunk, és sokat- sokat levegőzünk no meg persze nevetgélünk!  A nap végére elfáradunk lecsücsülünk s megpihenünk!

Szeretnénk ezúton is megköszönni a cica csoportba járó gyermekek szüleinek, hogy megtiszteltek minket bizalmukkal!

Köszönettel:  a cica csoport dolgozói


Archívum

Kategóriák