Iskolába készülünk!

A Nyírpazonyi Aranyalma Óvodában 2021. szeptemberében 51 (6-7 éves) gyermek készül iskolába. Jelenleg számunkra a legfontosabb, hogy a tanköteles korú gyermekek a legmegfelelőbb és legsokoldalúbb fejlesztést kapják, hogy majd zökkenőmentesen történjen meg az iskolai átmenet. Biztosított számukra logopédus, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus. Nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra, amit támogatnak a játékos angol foglalkozások, balett, gyermekfoci, kung-fu. Gyermekközpontú és személyiségközpontú csoportokban a gyermek szabadon fejlődnek, harmonikus, kiegyensúlyozott személyiséggé válnak. A gyerekeket személyre szabottan, differenciáltan fejlesztjük, nagy hangsúlyt fektetünk a gyermeki természetből eredő szabad megnyilvánulásoknak. A projekt módszerrel 3 éve munkálkodunk. Nagycsoportos gyerekeinken kiválóan mutatkozik, hogy nyitottak, kíváncsiak, problémaérzékenyek. Kitartóan, önállóan tevékenykednek, sikerekre éhesek. Tudásvágyuk hajtja őket és újabb és újabb próbálkozásra sarkalja a közösségünket.

„Minden gyermek abban fejlődik legjobban, amiben jól érzi magát!”

Nagycsoportra nagyfokú szabadság, egyéni döntéshozatal, tevékenységek sorozatában kialakuló együttműködés valósul meg. Érzékszerveiket tapasztalatok szerzéséhez, tervezéstől a megvalósulásig folyamatosan és kreatívan használják. Közlékenyek, mindenről kialakult véleményük van, amit nem félnek elmondani. Ehhez hozzájárulnak a csoportokban lévő gazdag fantáziát kiszolgáló játékeszközök, melyeket időnként közösen tervezünk és készítünk el.

Az iskolába lépés egyre jobban foglalkoztatja a nagycsoportosokat. Igyekszünk az iskolával folyamatosan kapcsolatot tartani, bár a jelenlegi egészségügyi helyzet ezt most jelentősen korlátozza. Szeretnénk a régi hagyományokat újra feleleveníthetjük: gyakran ellátogatni az iskolába ismerkedni a számítógéppel, interaktív táblával. Játékos mozgásfejlesztő foglalkozáson részt venni az iskolai tornateremben és a kresz pályán. Szívesen látnánk vendégül a tanítónéniket ismerkedni, beszélgetni, mesedélutánt tartani. Reméljük a járványhelyzet végén mindezeket a gyakorlatban megélhetik.

A gyermekeink akkor szárnyalnak, ha sikerélményeik vannak!

Bár most sok programunkat át kellett gondolnunk, szerveznünk, de igyekszünk minden jelentősebb eseményt élményszerűen, játékosan, aktualitásokat is figyelembe véve megtartani. Élményeiket, boldogságukat, sikereiket nagy örömmel osztják meg szüleikkel. Az őszinteség erejével, együtt gondolkodva a szülőkkel boldog, kiegyensúlyozott iskolára felkészült gyermekeket engedünk el az iskolába.

Maroda Mihályné

óvodapedagógus

Óvodánk története / Munkatársaink / Az óvoda bemutatása / Az óvodai környezet / Óvodai nevelésünk alapelvei / Befogadás / Anyanyelvi nevelés az óvodában / Így tedd rá! / Sószoba / Projektmódszer / Boldogságóra foglalkozások / Zsákomban a bábom! / Iskolába készülünk! / Munkatársaink

Share