Bemutatkozás

Szeretettel Üdvözlünk a Nyírpazonyi Családi Bölcsőde honlapján!

A Nyírpazony Nagyközség Önkormányzata által fenntartott (5-5 fővel működő) APRAJAFALVA és PÖTTÖM KUCKÓ Családi Bölcsőde, a családok otthonának meghitt melegét megidéző környezetben várja azon gyermekeket, kiknek szülei munkahelyen végzett tevékenységük, vagy egyéb okok miatt (más módon) nem tudják biztosítani gyermekük napközbeni felügyeletét.

A két bölcsőde egy, – erre a célra átalakított– családi házban látja el a kisgyermekek nevelését: hétfőtől péntekig 7.00-17.00. óráig. A bölcsődéinkben ellátott gyermekek 3 éves korukig élvezhetik a (z), – eltérő ritmusban történő fejlődésükre különös figyelmet fordító– két kisgyermeknevelő szeretetteljes gondoskodását.

Mindennapjaink törekvése: az anyanyelvi nevelés, a gyermek mozgás igényének kielégítése, a zene boldogságot sugárzó, lelki harmóniát megteremtő erejének megismertetése, és a finommotoros készségek fejlesztéséről kezeskedő alkotásokban rejlő örömforrás felfedezése. Tesszük mindezt a szakmai tudásunk birtokában, amely a kisgyermekek spontán tanulási folyamatát támogató, játékos formában történő megvalósulást szorgalmazza.

Meggyőződésünk, hogy gyermekeink hagyományőrzésre való nevelését nem elég korán kezdeni. Ennek szellemében törekszünk a – programjaink megszervezése révén történő – jeles ünnepeink és szokásaink megőrzésére.

Célunk továbbá: a magyar identitásunkhoz szervesen kapcsolódó néptáncunk alapjainak megízleltetése annak érdekében, hogy az erre fogékony gyermekek, a jövő – világszerte elismert– magyar néptáncosainak sorában öregbíthessék hírnevünket.

Szeretettel várjuk leendő Bölcsődéseinket!

Kisgyermeknevelők


Szántó Tamásné

Kuzma Bianka

 

Share