Süni csoport

Óvodapedagógusok:

Kropkó Jánosné Anikó néni

Hrubóczki Krich Orsolya

Dajka néni: Kótainé Laczkovszky

A Nyírpazonyi Aranyalma Óvoda 2019 őszén nyílt nagycsoportja vagyunk. Összesen 30 csemete kezdte meg szeptember elsején a nevelési évet. 15 kislány és 15 kisfiú jár csoportunkba. Ebből 13 fő tanköteles korú. Új gondozó nénik Kótainé Laczkovszky Adrienn lett ettől a nevelési évtől. Az év eleji szülői megbeszélésen ismertettük céljainkat, feladatainkat, projekt tevékenységeinket és óvodánk házi rendjét a szülőkkel.

Ezúton szeretnénk megköszönni a családoknak a  megtisztelő bizalmat, amiért gyermekeik nevelését és oktatását ránk bízták. A csoport környezetünk megújult, hogy a gyerekek otthonos, biztonságos, életkoruknak megfelelő környezetben tölthessék játékos mindennapjaikat. Gondozott, tiszta fertőtlenített környezetben fogadjuk minden nap a Sünis gyerekeket. Nagyon fontosnak érezzük, hogy óvodásaink alapvető tevékenységéhez – a játékhoz és a játékba ágyazott ismeretszerzéshez – megteremtsük a legfontosabb feltételeket. Ügyelünk a helyes napirend kialakítására, az egyéni megbizatások és munka jellegű tevékenyégek fokozatos bevezetésére. A gyerekek mostmár önállóan végzik naposi teendőiket. Következetes elvárásokkal, türelemmel, elfogadással, szeretettel segítjük óvodásaink önállósulási törekvéseit, egyéni kifejezőképességük megvalósításában. Csoportunkból sok gyermek jár az óvodában szervezett külön foglalkozásokra. Az elmúlt időszakot nehezítette a pandémia. A higiénés szokások megerősítése még fontosabbá vált, hogy vigyázhassunk egymás egészségére.

Sok mese, vers, mondóka, dalos játék megismerése közben a gyerekek személyiségét sikerült egyre jobban felfedezni.A projektjeink megvalósításában a szülők aktív segítőink. Élményközpontú nevelésünk változatos tevékenységet kínál a gyerekek számára. Az egyéni bánásmódot igénylő gyerekekre is gondosan figyelünk és a szülőkkel együttműködve, szakember segítségét kértük.  Arányaiban sok gyermek  szorul logopédiai terápiára. Emiatt is szervezünk csoportunkban játékos kommunikáció és beszédfejlesztő kezdeményezéseket. Sajnos a járványügyi állapot miatt a személyes kapcsolatokat az internet segítségével kellett pótolni. A szülők számára a  megfelelő szabályok betartásával lehetőség van, hogy fogadó órán is konzultálhassunk a gyerekek fejlődéséről. Örömmel tapasztaljuk, hogy vidáman, izgatottan érkeznek az oviba. Kedves baráti kapcsolatok alakultak ki közöttük. Bizalommal fordulnak felénk is, kreatívak él bennük a megismerési vágy.

 

 Kívánunk minden családnak kitartó türelmet, szeretetben gazdag nevelési évet!

 

 

Kelt: Nyírpazony, 2021. október 26.

Share