Süni csoport

 

 

A Nyírpazonyi Aranyalma Óvoda 2023 őszén nyílt kiscsoportja vagyunk. Az új kiscsoportosaink beszoktatása is elkezdődött. A szeptembert 13 kiscsoportos gyermekkel kezdtük meg. Év közben csatlakoztak a csoporthoz, ezért a 2024-es nevelési évet már 22 gyermekkel zárjuk. A nemek aránya: 8 lány és 14 fiú. Új óvodapedagógusaink Szakács Barbara és Pók-Dávid Réka óvónénik lettek ettől a nevelési évtől.

 Ezúton szeretnénk megköszönni a szülőknek a megtisztelő bizalmat, amiért gyermekeik nevelését és oktatását ránk bízták. Továbbra is gondozott, tiszta, fertőtlenített környezetben fogadjuk a Sünis gyerekeket. Nagyon fontosnak érezzük, hogy óvodásaink alapvető tevékenységéhez – a játékhoz és a játékba ágyazott ismeretszerzéshez – megteremtsük a legfontosabb feltételeket. Ügyelünk a helyes napirend kialakítására, az egyéni megbízatások és munka jellegű tevékenységek fokozatos bevezetésére. Következetes elvárásokkal, türelemmel, elfogadással, szeretettel segítjük a gyermekeket önállósulási törekvéseik, egyéni kifejezőképességük megvalósításában.

Az elmúlt időszak a megismerkedésről szólt, a szokások kialakításáról, a közösség megerősítéséről. Sok mese, vers, mondóka, dalos játék megismerése közben a gyerekek személyiségét sikerült egyre jobban felfedezni.

A játszóhelyek kialakítása az elmélyült játékra, a projektmódszer tevékenységeinek megvalósítására egyaránt megfelelő helyszínt biztosít. Az eszközellátottság megfelelő, ezeket saját készítésű játékokkal, fejlesztő eszközökkel és a szülők segítségével és támogatásával is tudjuk bővíteni. Előnyben részesítjük a természetes és újrahasznosított anyagok felhasználását a csoportszoba dekorálásánál. 2020 augusztusában a csoport új bútorzatot, játékeszközöket és fejlesztőjátékokat kapott. Udvarunk tágas, minden csoportnak saját udvarrésze van. Az óvodánkban több tehetséggondozó programra is járhatnak a gyerekek. Minden bábszínházi előadáson, sétákon, kirándulásokon szívesen vesznek részt a gyerekek. A szülők többsége érdeklődő, jóban vannak egymással, szívesen találkoznak, beszélgetnek óvodán kívül is egymással és velünk is.

 

Óvodapedagógusok:

Szakács Barbara (Barbi néni)

Pók-Dávid Réka (Réka néni)

Dajka: Kótainé Laczkovszky Adrienn (Adrienn néni)

 

Share