Katica csoport

„Anyuékkal kézenfogva,                                                       

jobbra-balra fordulok,                                                                         

boldog vagyok, hogy ma

reggel óvodába indulok.”

 

Szeretettel köszöntjük kedves Olvasó!

Engedje meg, hogy bemutatkozzunk: a kicsi „Katicák”, az óvoda legfiatalabb gyermekei (2,5-3 évesek), valamint a minket nevelő, gondozó „Katica mamák”.

A nevelési év során 30-an leszünk (18 kislány és 12 kisfiú) Rita és Orsi óvónéni, illetve Edina dajka néni körében. Rita néni óvodánk legújabb óvodapedagógusa, aki Nyíregyházáról a sóstóhegyi Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék Tagintézményéből érkezett hozzánk. Férjével 3 fiúgyermeket nevelnek Oroson. Orsi óvónéni tanulmányai befejezése óta óvodánk dolgozója, aki Nyírpazonyban él férjével és fiával. Edina dajka néni párjával és 2 fiúgyermekével szintén nyírpazonyi lakosok.

Szeptember elseje óta folyamatosan bővül csoportunk. Az óvónénik elmondás alapján ügyesen kezdtük az óvodát, bár nem volt egyszerű a jelen körülmények között az anyától való elválás. Keveset sírunk, de annál többet nevetünk, játszunk, éneklünk, mondókázunk, kreatívkodunk és ami a lételemünk, mozgunk. Kíváncsi szemekkel tekintünk a körülöttünk megnyíló világra, és szerzünk új élményeket, tapasztalatokat.

Az óvónénik legfontosabb célja, hogy biztonságos, szeretetteljes, aktív légkörben jól érezzük magunkat, bekapcsolódjunk a közös tevékenységekbe, kiépüljön szokás és szabályrendszerünk, alkalmazkodjunk az új körülményekhez és mindannyian beilleszkedjünk a Katica csoportba.

 

„Nézd csak anya,

hogy megnőttem!

Szép nagy ovis lett belőlem.

Mennem kell, mert vár sok gyerek,

babák, pöttyös labda, kerek.”

 

Share