Pillangó csoport

Pillangó csoport bemutatása                     

„Engem ne emeljen a magasba senki,
Ha nem tud addig tartani,
Míg tényleg megnövök,
Guggoljon ide mellém,
Ha nem csak hallani,
De érteni akar,
Hogy közel legyen
A szívdobbanásunk”

/Bertalan Ferenc/

Mi vagyunk a legkisebbek, óvodánknak pici kincse!

Szeptemberben jöttünk először és nagy szeretettel vártak minket. 19-en járunk jelenleg a Pillangó csoportba, mely az év folyamán folyamatosan bővül. Az első lépésen már túl vagyunk, hisz már szüleink nélkül is jól érezzük magunkat az óvodában. Az óvó nénik, Gyöngyike néni és Andika néni mindig próbál a kedvünkben járni, sok elfoglaltságot, tevékenységet szervezni nekünk, amely életkorunknak és egyéni fejlettségünknek megfelel. Nagy kedvencünk a gyurmázás, amiben egyre ügyesebbek vagyunk, bár néha a földön is landol pár darab. Anikó néni, a dajka néni ebben sokat segít, hiszen ő gondoskodik arról, hogy minden nap szép tisztaság fogadjon bennünket. A csoportszobában mindenhol feltaláljuk magunkat, a babakonyhában sokat sürgünk-forgunk, sütögetünk-főzögetünk a babáknak felnőtteknek. Az építőszőnyegen építkezünk, főleg tornyokat, vasutat, miközben az asztalnál a kirakós játékoké a főszerep. Szeretünk mondókázni, énekelni, táncolni és az óvó nénik meséjét hallgatni. Sokat mozgunk, hol a csoportban, hol a szabadban. Felöltözni még igaz önállóan nem tudunk, de óvó nénik segítségével már megtanultuk a „varázslást”, hogy kis kezünkkel bármire képesek vagyunk. Séták során megismerjük a minket körülvevő környezetet, településünk természeti értékeit, megtanuljuk azt, hogy nem szabad szemetelni.
Gyöngyike néni és Andika néni azon fáradozik, hogy minden hozzánk járó gyereknek, derűs, nyugodt, biztonságot nyújtó óvodai éveket biztosítson. Mindig a sok simogatás, dajkálás és az ölbeli játékok segítenek számunkra abban, hogy nyugalomra találjunk.

 

Tevékenységeink négy fő nevelési területre épülnek, az egészséges életmód kialakítása, mozgásfejlesztés, és anyanyelvi-kommunikációs nevelés valamint a környezettudatos magatartásra nevelés. A tevékenységeink központjában a megtapasztalás áll, rengeteg élmény, melyekkel egyéni képességeink bontakoznak ki.  Nagy hangsúlyt fektetünk a néphagyomány ápolására.

Hiába kicsik vagyunk, de mi is készülünk az ünnepekre, jeles napokra. dalokat, verseket, mondókákat tanulunk, rajzolunk ,festünk,  s ha kell ajándékot is készítünk. Napról napra ügyesedünk s lassan már mi is igazi óvodások leszünk!

 

Óvodapedagógusok:                                              Dajka néni:

Kissné Ónodi Gyöngyi                                          Miskolcziné Tóth Anikó

Nagyné Rádi Andrea

 


Archívum

Kategóriák