Süni csoport

Süni csoport

A Nyírpazonyi Aranyalma Óvoda 2019 őszén nyílt  kiscsoportja vagyunk. A új kiscsoportosaink (6 fő) beszoktatása is elkezdődött. Összesen 29 csemete kezdte meg szeptember elsején a nevelési évet.

Ezúton szeretnénk megköszönni a szülőknek a  megtisztelő bizalmat, amiért gyermekeik nevelését és oktatását ránk bízták. A csoport környezetünk megújult, hogy a gyerekek otthonos, biztonságos, életkoruknak megfelelő környezetben tölthessék játékos mindennapjaikat. Új bútorokat kaptunk és a falak is átfestésre kerültek. Továbbra is gondozott, tiszta, fertőtlenített környezetben fogadjuk a Sünis gyerekeket. Nagyon fontosnak érezzük, hogy óvodásaink alapvető tevékenységéhez – a játékhoz és a játékba ágyazott ismeretszerzéshez – megteremtsük a legfontosabb feltételeket. Ügyelünk a helyes napirend kialakítására, az egyéni megbízatások és munka jellegű tevékenységek fokozatos bevezetésére. Következetes elvárásokkal, türelemmel, elfogadással, szeretettel segítjük a gyermekeket önállósulási törekvéseik, egyéni kifejezőképességük megvalósításában.

Az elmúlt időszak a megismerkedésről szólt, a szokások kialakításáról, a közösség megerősítéséről. Sok mese, vers, mondóka, dalos játék megismerése közben a gyerekek személyiségét sikerült egyre jobban felfedezni. Az egyéni bánásmódot igénylő gyerekekre gondosan figyelünk és a szülőkkel együttműködve, szakember segítségét kértük. Sajnos a járványügyi állapot miatt a személyes kapcsolatokat az internet segítségével kellett pótolni. Most új feladatunk, hogy a gyerekeket visszaszoktassuk az óvodai napirendbe. Örömmel tapasztaljuk, hogy vidáman, izgatottan érkeznek az oviba. Kedves, baráti kapcsolatok alakultak ki közöttük. Bizalommal, szeretettel  fordulnak felénk is. Óvodai projektjeinkbe betekintést engedünk a szülőknek a csoport életéről készült képes összefoglalók, és ismeretterjesztő anyagok segítségével.

 Kívánunk minden családnak kitartó türelmet, szeretetben gazdag nevelési évet!

Óvodapedagógusok:

Kropkó Jánosné ( Anikó néni)

Hrubóczkiné Krich Orsolya ( Orsika néni)

Dajka: Bunász Jánosné (Katika néni)

Share