Napocska csoport

Kedves Olvasó!                                                                

Mi Napocska csoportos gyerekek 26-an járunk az Aranyalma Óvodába, és az idei tanévben leszünk 4-5 évesek. Patikásné Berta Judit óvónéni nagy szeretettel várt bennünket szeptemberben, és megismerkedtünk az új óvónéninkkel Orsó Anikóval, a dajka nénivel Holecskó Péterné Ildikó nénivel. A szépen feldíszített csoportszobánkat a 12 fiú és 14 lány nagy örömmel vette birtokba. A nyári szünet után sok új játék került elő a polcokról, melyekkel szívesen játszunk együtt pajtásainkkal.

Eleven, nyüzsgő, vidám csoport vagyunk, de jellemző ránk a szociális érzékenység, az alkalmazkodás, tapintat, egymásra figyelés, együttérzés, segítőkészség, egymás iránti tisztelet és elfogadás.

Nagy élmény számunkra, hogy az „Így tedd rá!” táncos mozgásfejlesztés eszközeivel, diókkal, tulipánokkal tevékenykedhetünk. Örülünk, hogy új népi dalos játékokat tanulhatunk, sokat táncolunk, és megismerkedhetünk néphagyományainkkal.

Nagyon szeretünk gyurmázni, festeni, mesét hallgatni, szívesen verselünk, játszunk az udvaron fogó- és futójátékokat. Játék közben sok új dologgal ismerkedünk, tapasztalatainkat bővítjük, készségeinket, képességeinket fejlesztjük az évszakokhoz, és az aktuális projektekhez kapcsolódóan feldolgozható anyagokkal.

Nagyon várjuk már, hogy a gyönyörű, őszi napokon a könyvtárba látogassunk, hosszú sétákon, zenés műsorokon és bábelőadásokon vegyünk részt, melyek színesebbé teszik mindennapjainkat, valamint összekovácsolják csoportunkat. Bekapcsolódunk óvodánk programjaiba: Aranyalma hét, Mihály-napi vásár, Egészség hét, Márton napi „libáskodás”, Mikulás, Karácsony, Farsang, Anyák napja.

Óvodánk életébe alkalmanként szüleink is betekinthetnek, és együttműködnek az óvónénikkel, ideális fejlődésünk érdekében empatikus, jó kapcsolatot ápolnak, így szebbé, jobbá teszik óvodai életünket, hogy sok felejthetetlen élménnyel legyünk gazdagabbak.


Archívum

Kategóriák