Az „Álom hava” – december

Az „Álom hava” – december

Az adventi hetek, a karácsonyvárás az egyik legjelentősebb időszak az Aranyalma Óvodában. Az ünnepkör szépségét, illetve sokszínűségét az adja, hogy éppúgy hozzátartoznak a régi időket idéző néphagyományok és szokások, mint a mai kor karácsonyi jelképei.

Az adventi hetek óvodánkban a karácsonyi ünnepre való felkészülés jegyében telnek. A közös készülődés célja az ünnepre való ráhangolódás, a család ünnepének előkészítése. Fontos számunkra, hogy a közös élmények átélésével erősítsük a szeretet, az összetartozás érzését a gyermekekben. A meghitt beszélgetések, mesék mellett készülnek az adventi koszorúk, karácsonyfadíszek, ajándékok, sülnek a mézeskalácsok, s az ünnep illata lengi körbe óvodánkat.

Új hagyományként karácsonyi dekorációk készülnek a szülők közreműködésével, melyek az óvoda udvarán kerülnek kiállításra, így részesévé válnak ők is az ünnepi készülődésnek. Már régi hagyományunk az adventi koszorú gyertyagyújtás, amelyet az idei évben is megteszünk az óvodánk teraszán, ahol közös énekléssel készítjük lelkünket Jézus születésére.

További képek

Share