Tájékoztatás az óvodai beiratkozásról

Tájékoztatás az óvodai beiratkozásról

Tájékoztatás az óvodai beiratkozásról

A Nyírpazonyi Aranyalma Óvodában a 2021/22-es nevelési évre történő óvodai jelentkezés időpontja:                         2021.04.19.- 2021.04.23.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban Nkt.) 8.§ (2) bekezdése alapján a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozásokon vesz részt.
Az óvodába a 2021/2022-es nevelési évre a 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. közötti időszakban született gyermekek beíratása kötelező.

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel az idei évben is online formában történik a beiratkozás.

A beiratkozáshoz szükséges iratokat (a gyermek születési anyakönyvi kivonata, TAJ kártyája, adóigazolványa, lakcím kártyája) az óvodai jelentkezési lap kitöltésével együtt lefotózva vagy beszkennelve az ovoda@nyirpazony.hu e-mail címre küldjék meg.

A jelentkezési lap letölthető a http://nyirpazony/ovoda honlapunkról.

A gyermek óvodába történő felvételéről 2020.05.15.-ig dönt az óvoda vezetője, melyről írásban tájékoztatja a szülőket postai úton vagy e- mailben.

A felvételi kérelem elutasítása esetén az értesítés kézhezvételét követő 15 napos határidőn belül a gyermek szülője/ törvényes képviselője a Nyírpazony Nagyközség Önkormányzat jegyzőjének címzett jogorvoslati kérelmet nyújthat be.

Óvodaköteles gyermek esetében az EMMI rendelet 20. § (2) bekezdése alapján a napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni az Oktatási Hivatalt. A bejelentési kötelezettségüket a www.oktatas.hu oldal Köznevelés menüpontjának Külföldre távozás bejelentése pontjából, vagy a https://www.oktatas.hu/kozneveles/kulfoldre_tavozas_bejelentese linken elérhető elektronikus űrlap kitöltésével és postai úton történő beküldésével tudják teljesíteni.

A szülő tárgyév május 25. napjáig az Nkt. 8. § (2) bekezdése szerinti felmentést kérhet gyermeke részére a megyei kormányhivatal általános illetékességgel eljáró járási hivataltól. A Nyíregyházi Járás területéről az óvodakötelezettség teljesítése alóli felmentést a szülő által írt kérelemmel lehet kérelmezni a Nyíregyházi Járási Hivatal Hatósági Osztályához (4400 Nyíregyháza, Hősök tere 5.) címezett írásban megküldött levélben.

Esetleges kérdéseiket bizalommal feltehetik szintén az ovoda@nyirpazony.hu e-mail címen.

Sajnáljuk, hogy a személyes találkozás idén is elmarad.

Várjuk az intézményünk iránt érdeklődők jelentkezését és bízunk a mielőbbi találkozásban.

 Nyírpazony, 2021.03.31.      

                                                                      Dr. Faragóné Bankus Judit
                                                                                   óvodavezető

Jelentkezési lap

Share