Katica csoport

katicaÓvodapedagógusok:

Vassné Kozák Orsolya és Szalai Lászlóné

Dajka:

Mudriné Oláh Edina

Katica csoport Facebook

Képek

 

 

Üdvözöljük kedves érdeklődő!

Engedje meg, hogy bemutassuk csoportunkat, a kis katicákat!

A nevem Vassné Kozák Orsolya, a gyerekeimnek csak Orsika, 39 éves vagyok és Nyírpazonyban élek a családommal. Kolleganőm és társam Szalai Lászlóné Magdika, 63 éves nagykállói lakos, igazi tyúkanyó típus. Utoljára, de nem utolsósorban itt van Mudriné Oláh Edina dajka néni a mindig ölelésre nyitott karjaival, vigasztaló szavaival. 

Második évünket kezdtük el így együtt 18 kislánnyal és 10 kisfiúval, akik mindnyájan érdeklődő, örökmozgó, rakoncátlan gyermekek, többségükben 3-4 évesek, rendezett családi háttérrel. Nagy, tágas és világos csoportszobánk van, ami minden igényünket kielégít. Játék és eszközállományunk megfelelő, ami lehetővé teszi a sok-sok érdekes tevékenységet, játékot. A gyerekek szívesen alakítanak ki játékukhoz “kuckókat”, bújnak el a felnőttek szemei elől. Kedvenc helyük az egyik sarokban kialakított “fetrengő”, puha szivaccsal és párnákkal. Fontosnak tartjuk a meghitt, barátságos légkör megteremtését, amelyben mind felnőtt, mind gyermek jól érzi magát. Alapvető feladatunk, hogy biztosítsuk az apróságok számára a fejlődésükhöz szükséges érzelmi biztonságot.

A gyerekek kedvelt tevékenységei a rajzolás, mintázás, kézimunka, a mozgás, az ének, az énekes játékok, melyeket szívesen kezdeményeznek. Nagyon aktív és segítőkész szülőkkel együtt végezzük munkánkat, elengedhetetlennek gondoljuk bevonásukat a nevelési folyamatba. Messzemenően támaszkodunk a családi nevelésre, szoros együttműködésre törekszünk.

Jelmondatunk: ” Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi: csak játszik. De mi már tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban, otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle.” (Varga Domokos)                                  

Share