Csigabiga csoport

csigaÓvodapedagógusok:   Maroda Mihályné és   János Irén                 

 Dajka: Smajda Csabáné

 Csigabiga csoport Facebook

Képek

A csoportunk neve hallatán senki se gondoljon egy mezőn, kertben lassan araszoló csigára. A hozzánk járó „kiscsigák” fürgék, bátrak, eszesek és ügyesek! 🙂

A 2018/19-es tanévben a „Csigabiga csoportba” új gyermekek is érkeztek. Jelenleg kis- és középső csoportosak vagyunk. A csoportunkba 27 gyermek, 13 lány és 14 fiú jár. Arról, hogy a gyermekek a kis közösségünkben jól érezzék magukat, vidáman teljenek a napjaik és közben folyamatosan fejlődjenek két óvónéni gondoskodik: Marika néni és Ircsi néni és a munkájukat segíti: Kati néni.

A csiga a hátán hordja a házát, tehát mindig „otthon” van. Szeretnénk, ha a mi kis Csigabiga csoportunk az otthon biztonságát és melegét jelentené a ránk bízott gyermekeknek. Amíg a szülők dolgoznak, igyekszünk a gyermekek számára harmonikus, szerető családias légkört biztosítani.Megünnepeljük az ünnepeket, születésnapokat, névnapokat, nyitottak vagyunk minden olyan tevékenységre, amely a gyermekek személyiségének pozitív fejlődését segíti. 

Mivel is telik egy nap a Csigabiga csoportban? Elsősorban játékkal, hiszen az óvodás gyermekek a játék során szerzik tapasztalataikat, ismerkednek meg a környező világgal a játékban fejlődik a személyiségük. Nálunk mindennap van mese, sokat énekelünk, verselünk, rajzolunk, gyurmázunk. Gyermekeink számára nagy hangsúlyt fektetünk a friss levegőn való szabad mozgásra, játékra, ezért ha csak tehetjük minden nap kinn vagyunk az udvaron. Amint a „kiscsigáink” összeszokott kis csapatot kezdenek alkotni, felkerekedünk kis kirándulásokra, hogy közösen átélt élményeken át újabb és újabb ismeretekkel legyünk gazdagabbak.

Írta: János Irén óvodapedagógus

Share